Auto u Českého Brodu srazilo dva chodce, oba svým zraněním podlehli

  • 74
Osobní auto u Českého Brodu na Kolínsku srazilo ve večerních hodinách dva chodce. Jeden po střetu s vozem zemřel, druhý utrpěl těžká zranění a záchranáři se ho pokoušeli desítky minut oživovat. Svým zraněním nakonec také podlehl. Na místo vyrazil i vrtulník záchranné služby, policie na několik hodin obousměrně uzavřela silnici I/12.

Policejní mluvčí Vendulka Marečková uvedla, že sraženými chodci byli muž a žena. „Nehoda je v šetření, zjišťujeme totožnost obou chodců i to, zda měli na sobě reflexní prvky,“ řekla Marečková reportérovi iDNES.cz.

Mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová uvedla, že oba chodci utrpěli zranění neslučitelná se životem.

„Druhého jsme se snažili několik desítek minut oživit, i přes veškerou snahu ale nakonec musel lékař konstatovat smrt,“ řekla. 

Objízdná trasa byla podle policejní mluvčí stanovena přes Český Brod. 

Na místě pracují také hasiči, kteří kvůli šetření nehody osvětlují vozovku. Jejich vyškolený pracovník poskytuje posttraumatickou péči řidičce osobního vozu. Marečková dodala, že řidička před jízdou nepožila alkohol.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video