Výtržník si vybral jedno z nejrušnějších míst v Praze, sjezd z magistrály U Bulhara.

Výtržník si vybral jedno z nejrušnějších míst v Praze, sjezd z magistrály U Bulhara. | foto: Michal Šula, MF DNES

Nahý muž skákal po autech na křižovatce v centru Prahy

  • 58
Pražští policisté vyjížděli včera večer ke křižovatce U Bulhara v Praze 3. "Přijali jsme hned několik oznámení šokovaných žen," uvedla mluvčí pražské police Iva Knolová. Podle jejich tvrzení skákal po autech zcela nahý muž.

Hlídka skutečně v 19:40 našla na křižovatce muže v Adamově rouše. "Skákal po motorových vozidlech, která stála v křižovatce," řekla mluvčí. Policisté muže zadrželi a předali záchranářům. Skončil v nemocnici.

Policie zatím neví, zda duševní stav muže umožní, aby nesl za své činy zodpovědnost. Pokud by lékaři rozhodli, že může být obviněn, pravděpodobně by se jednalo o výtržnictví.

"V případě, že při svém počínání poškodil řidičům auta, mohli by po něm také žádat náhradu škody," doplnila Iva Knolová.

Školaček se ptal na cestu muž bez kalhot
Problémy s jiným ne zcela oblečeným mužem řeší i policisté ve Svitavách. Asi třicetiletý muž zastavil v obci Moravská Chrastová své stříbrné BMW u dvojice školaček a ptal se jich na cestu.

"Když dívky přišly blíže, zjistily, že má stažené kalhoty i spodní prádlo až ke kotníkům. Dívenky k sobě do vozu nelákal a ani na své obnažení nijak neupozorňoval," uvedla mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Kriminalisté prosí všechny, kdo  muže střední postavy, černých krátkých vlasů a bez vousů viděli, aby zavolali na číslo 974 578 651.


Video