K nejtragičtějším letos patřila červencová nehoda u Mladé Boleslavi, při které uhořely dvě dívky.

K nejtragičtějším letos patřila červencová nehoda u Mladé Boleslavi, při které uhořely dvě dívky. | foto: Policie ČR

Na silnicích uhořelo nejvíce lidí za posledních 20 let

  • 34
Řidič nezvládá svůj vůz a následuje náraz. Z auta vyšlehnou plameny, ale on se nedokáže dostat ven. Takových tragických událostí podle údajů hasičů přibývá. Letos od ledna do září už při dopravních nehodách uhořelo 37 lidí. Nejvíce za posledních dvacet let.

"Letošní rok je z hlediska následků požárů v dopravě velmi tragický, nejhorší minimálně za období posledních dvaceti let," uvedl mluvčí hasičů Petr Kopáček.

Loni ve stejném období uhořelo v autech 13 lidí a za celý rok 25.

"Absolutní většinu požárů v dopravě tvoří hořící osobní auta, každoročně ale hasiči likvidují také stovky požárů nákladních automobilů a v prvních devíti měsících letošního roku vyjeli i k 41 hořícím autobusům nebo tramvajím, což je o 6 případů více než v tomto období loni," řekl mluvčí hasičů Kopáček.

K nejtragičtějším patřil letos požár BMW u Mladé Boleslavi. To vjelo do příkopu a uvnitř uhořely dvě dívky. Řidič utrpěl těžké popáleniny. - více zde

Naposledy se stala osudnou srážka řidiči, který v pondělí narazil v Albrechticích na Frýdlantsku do stromu. Auto se vzňalo a on uhořel ještě před příjezdem záchranářů.

Hasiči proto připomínají řidičům, aby vozili hasicí přístroj. "Měl by být co nejsnáze dosažitelný. Na dně plně naloženého kufru je při požáru nepoužitelný," uvedl Kopáček.


Video