BMW, ilustrační foto

BMW, ilustrační foto | foto: BMW

Na případ zbitého chodce reagovala řada svědků, policie už zná značku auta

  • 168
Karlovarští policisté už znají registrační značku auta, jehož řidič v úterý nedal na přechodu pro chodce přednost staršímu muži a pak ho zmlátil. Na výzvu policie se přihlásily desítky lidí se svědectvím k případu. Popisují i podobné události z jiných míst republiky.

Policisté odmítli registrační značku zveřejnit. "Musíme nejprve vše podrobně vyšetřit a konstatovat, jak vše bylo a jestli došlo k nějakému trestnému činu," uvedl  karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Doplnil, že policie i nadále žádá svědky, kteří úterní incident na přechodu v karlovarské ulici 1. máje viděli, aby se přihlásili na čísla 974 366 460, 974 366 268 nebo na mobil 728 864 846.

"Nebýt tam jiní lidé, tam mě snad umlátil"

MF DNES se podařilo kontaktovat 63letého muže, který se stal údajnou obětí agresivního řidiče.

"Když jsem byl někde uprostřed přechodu, tak se přiřítilo velké auto BMW X6 černé barvy s pražskou značkou. Měl třicet metrů na to, aby přibrzdil. Navíc padal sníh a bylo špatně vidět," řekl MF DNES muž, který z obavy z dalších nepříjemností nechtěl zveřejnit celé jméno.

V duchu se modlil, aby řidič dupl na brzdu. "Nedupnul. Uskočil jsem zpět na okraj silnice. Ještě před tím jsem částečně a nechtěně zavadil levou rukou o bok vozidla," tvrdí.
 
Řidič bavoráku ve chvíli vyskočil z auta a místo pomoci se na chodce osočil. "Řval, že mě zabije, že jsem hajzl a kretén a dal mi několikrát pěstí do hlavy. Choval se jako šílenec. Obrovskému chlapovi jsem se bránil marně. Kdyby mi nepřiběhli na pomoc ti dva nebo tři lidi, tak by mě tam ten surovec snad umlátil," dodává.

Poté, co na místo přiběhli lidé, agresivec sedl do auta a ujel. "Byl jsem na ošetření na chirurgii. Tam mi naštěstí zjistili, že mi nic vážného není. Bolí mě ale hlava. Ještě půjdu na neurologii," dodal napadený chodec.


Video