Vůz označený exekutory skončil sešrotovaný (ilustrační snímek).

Vůz označený exekutory skončil sešrotovaný (ilustrační snímek). | foto: Filip Horáček, iDNES.cz

Muži hrozilo, že mu zabaví mercedes. Nechal ho radši sešrotovat

  • 199
Extrémní řešení, patrně na protest proti exekuci svého majetku, zvolil pětapadesátiletý muž z Jeseníku. Když mu do soupisu majetku určeného k umoření dluhu exekutoři připsali i jeho starší mercedes, nechal ho majitel raději sešrotovat. Nyní mu za to ale hrozí až pět let vězení.

"Muž, jehož vůz značky Mercedes byl zapsaný do soupisu movitých věcí, zapůjčil jinému muži a souhlasil se sešrotováním. Chtěl se tím vyhnout výkonu soudního rozhodnutí," řekla mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Likvidací auta muž podle policistů nemohl ničeho dosáhnout, nejspíš tak z jeho strany šlo pouze o protest proti exekuci, ačkoliv to sám při výslechu nepotvrdil. "K motivu, který ho k činu vedl, se obviněný nevyjádřil," podotkl Jiří Černěnko z jesenické policie.

"Vše podnikl i přesto, že převzal vyrozumění o soupisu movitých věcí i s poučením, jak musí s uvedenými věcmi nakládat. Svým jednáním tak poškodil veřejný zájem a českému státu tak způsobil škodu za přibližně 30 tisíc korun," dodala mluvčí policie.

Policisté majitele sešrotovaného mercedesu obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí, za což může dostat až pětiletý trest.


Video