Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: shutterstock.com

Muž unesl do Německa prostitutku a dva týdny ji věznil u sebe doma

  • 29
Tepličtí kriminalisté obvinili třicetiletého Němce, který u sebe doma věznil pětatřicetiletou ženu a nutil ji k sexuálním službám. Ženě se podařilo utéct zpátky do České republiky, ale muž ji nepřestal pronásledovat a vyhrožovat. Muže nakonec dopadli tepličtí strážníci. Na soud čeká cizinec ve vazbě, hrozí mu tříleté vězení.

Žena se živila prostitucí. Obviněný Němec ji letos v červenci naložil do svého auta a následně ji fyzicky napadl. "Nutil ji, aby s ním odjela za hranice České republiky. Když odmítla, odvezl ji o několik kilometrů dále a opět ji fyzicky napadl takovým způsobem, že ztratila vědomí," popsal policejní mluvčí Daniel Vítek.

Žena se z bezvědomí probrala až za hranicemi, únosce ji uvěznil v místě svého bydliště v Německu zhruba 70 kilometrů od Teplic. V bytě žena zůstala téměř dva týdny, během této doby ji muž podle policistů nutil k sexuálním službám.

"Po dvanácti dnech se ženě podařilo uprchnout a vrátit se vlakem zpátky do vlasti," vylíčil Vítek.

Tím to však pro ženu neskončilo. Muž po prostitutce pátral dál a nakonec ji nalezl u Chlumce na Ústecku. Žena si proto vymyslela, že potřebuje odvézt do nemocnice a odtud na svého pronásledovatele zavolala policii.

Poliju tě benzinem a zapálím, vyhrožoval muž

Němec mezitím zmizel, ale ženě v SMS zprávách vyhrožoval dál. "Mimo jiné i tím, že ji polije benzínem a zapálí," zmínil Vítek.

Po dvou měsících ženu znovu kontaktoval. "Společně se vydali do herny v Teplicích, kde ji opětovně nutil, aby s ním jela do Německa. Když žena odmítla, fyzicky ji napadl a zlomil jí prst na ruce," přiblížil policejní mluvčí.

O dva dny později Němec na ženu zaútočil znovu. "Na ulici v Teplicích ji povalil na zem a šlápl jí na hlavu," uvedl Vítek. Žena volala o pomoc, ale útočníkovi se podařilo z místa činu utéct.

Na základě vyhlášeného pátrání nakonec německého agresora dopadli o několik minut později tepličtí strážníci a muže předali policii. Kriminalisté jej obvinili z omezování osobní svobody, ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Muž čeká na soud ve vazební věznici, za mřížemi může strávit až tři roky.


Video