Muž z Jesenicka zhruba deset let týral svou manželku. Urážel ji, bil a kopal. Někdy dokonce i před jejich dětmi. (Ilustrační snímek)

Muž z Jesenicka zhruba deset let týral svou manželku. Urážel ji, bil a kopal. Někdy dokonce i před jejich dětmi. (Ilustrační snímek) | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Muž roky týral manželku. Tloukl ji do krve, ze strachu nešla k lékaři

  • 21
Bití, urážení či kopání, tak se zhruba deset let choval muž z Jesenicka ke své manželce. Někdy ji týral dokonce i před jejich dětmi. Žena navíc bez mužova svolení nesměla z domu. Policisté teď agresora obvinili z týrání, hrozí mu až osmileté vězení.

Čtyřiatřicetiletý muž týral svou ženu podle vyšetřovatelů nejméně od roku 2003. "Při útocích na jednatřicetiletou manželku křičel, vulgárně jí urážel, bil ji a také kopal do celého těla," nastínila jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Násilí se odehrávalo především doma, v některých případech mu byly svědky nezletilé děti. Několikrát navíc při mužově agresi dokonce tekla krev, žena ani pak ze strachu z manžela nešla k lékaři.

"Obviněný ji několikrát ztloukl dřevěnou násadou od koštěte a jednou ji dokonce bodl nůžkami do ramene. Napadená ani v jednom případě ze strachu před dalším bitím nevyhledala lékařské ošetření, přestože utrpěla různá povrchová zranění, modřiny a jizvy," shrnula Neubauerová.

Žena se sice pokusila od manžela několikrát utéct, ten jí ale pokaždé zabránil vzít s sebou děti. Ona se proto ze strachu o ně nakonec vždy vrátila zpět. Na muži navíc byla i finančně závislá.

Když se k němu žena vrátila, vždy jí slíbil, že se napraví. Na to ale nikdy nedošlo. Agresor, kterému teď hrozí dvě až osm let vězení, pak manželku systematicky hlídal.

"Určoval, kdy může jít ven a jak dlouho tam bude. Nedovoloval jí chodit bez jeho doprovodu k lékaři, na nákupy ani doprovázet nezletilého syna do školky. Navíc ženě bral peníze," popsala policejní mluvčí.


Video