Mladík s nákupními vozíky nedaleko Kauflandu v Mostě

Mladík s nákupními vozíky nedaleko Kauflandu v Mostě | foto: Městská policie Most

Mladík vezl ulicí několik nákupních vozíků, policie krádež neprokázala

  • 149
Lidé zavolali mostecké strážníky na mladíka, který táhl ulicí nedaleko Kauflandu hned několik nákupních vozíků. To, že jednadvacetiletý muž chtěl vozíky zpeněžit, se však přivolané policejní hlídce nepodařilo dokázat a mladíka propustila.

Svědkové si podezřelého počínání mladíka všimli v ulici Mikoláše Alše, v níž před sebou tlačil několik nákupních vozíků, a zavolali na linku 156.

"Hlídka městské policie zajistila v ulici ČSA jednadvacetiletého muže tlačícího vozíky," potvrdila mluvčí mosteckých strážníků Ilona Kozlová. Hodnota nákupních vozíků podle ní byla 25 tisíc korun.

Kvůli výši škody si věc převzali policisté. Mužům zákona však mladík tvrdil, že si vozíky pouze půjčil na odvezení svých věcí. "Řekl, že si jimi pouze chtěl něco přivézt," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková s tím, že vozíky patřily obchodnímu řetězci Kaufland.

Úmysl, že by dotyčný chtěl vozíky ukrást, mladíkovi policisté neprokázali. Za asistence hlídky nakonec mladý muž do Kauflandu vozíky vrátil.

Ztížené dokazování měli policisté také proto, že mladík podle Světlákové neporušil žádný předpis obchodního centra - například nařízení, kam až s nákupními vozíky smí lidé jezdit. "Řetězce jsme už v minulosti vyzvali, aby takovou informaci někde vyvěsili," podotkla Světláková.


Video