Jestli zavoláš policii, zabiju tě, vyhrožoval lupič seniorce. Ilustrační snímek

Jestli zavoláš policii, zabiju tě, vyhrožoval lupič seniorce. Ilustrační snímek | foto: shutterstock.com

Mladík přepadl stařenku, pak šel z loupeže obvinit svého příbuzného

  • 6
Do příslovečné jámy, kterou kopal svému příbuznému, o víkendu spadl osmnáctiletý lupič z Jičínska. Mladík přišel na policii oznámit, že se mu příbuzný přiznal k přepadení šestasedmdesátileté ženy v rodinném domku v okolí Hořic. Čin ale popsal do takových detailů, že se prozradil.

"Krátce po čtvrté ráno se v rodinném domku, kde seniorka žije sama se svým jezevčíkem, ozval šramot. Rozespalá žena se šla podívat, co se stalo, a přitom na ni z koupelny zaútočil neznámý pachatel," vylíčila policejní mluvčí Hana Klečalová.

Lapka hodil paní přes hlavu deku a pak do ní strčil, až upadla na zem. Neustále opakoval, že chce peníze a zlato. Ženu upozornil, aby si deku nechala na hlavě, jinak ji zabije.

"Vystrašená seniorka mu v obavě o život sdělila, kde má peníze uložené. Lupič nakonec dům opustil s několikasetkorunovou hotovostí, dvěma prstýnky, které ženě stáhl z ruky, konzervami pro psa a salámem," uvedla mluvčí.

Ženě ještě pohrozil smrtí, pokud něco prozradí. Velmi se bála, ale policii zavolala.

Mladík věděl příliš mnoho

Zatímco kriminalisté pracovali na místě činu, na služebnu v Hořicích přišel osmnáctiletý mladík.

"Policistům sdělil, že ho navštívil příbuzný a svěřil se mu, že nad ránem přepadl starší ženu, kterou okradl o peníze a zlato. Na dotaz, proč přišel svého příbuzného udat, uvedl, že se takové věci starým lidem nedělají," popsala Klečalová.

Mladík se také údajně obával, aby na něj někdo čin nesvedl. Pak popsal přepadení do takových detailů, že začal být policistům podezřelý. Po dalším výslechu a předložených důkazech se přiznal.

"I když mladík svého jednání velmi litoval a slíbil, že se okradené ženě omluví, skončil ve vazební věznici v Hradci Králové," dodala mluvčí. Na základě rozhodnutí soudu tam zůstane až do rozsudku, kterým mu soud v hlavním líčení může uložit až deset let vězení.


Video