Mladík dostal 5 let za přepadání aut se ženami

  • 11
Pistole dodávala sílu a sebevědomí jedenadvacetiletému Václavu Šiklovi z Oskavy na Šumpersku. Troufl si ale jen na ženy. Ke dvěma se vetřel do auta a nutil je jezdit podle jeho příkazů. Nakonec je z vozů vyhodil a ujel. Soud mu za to vyměřil pět let vězení.

Jeho advokátka Jitka Fišerová zvažuje odvolání. "Až dostaneme rozsudek písemně, poradím se s klientem, zda se odvoláme," řekla ve středu.

Hubený kluk z Moravy dal o sobě poprvé vědět letos 23. března v Praze. U obchodního centra v Roztylech si vytipoval dvaapadesátiletou Lenku. Nechal jí naložit nákup do kufru zánovního Nissanu Almera. Když se v autě připoutala bezpečnostním pásem, nasedl k ní.
 
"Namířil na mne černou pistoli a řekl, že to tak musí být. Abych jela, kam mi řekne," popisovala přepadená u soudu. Na okraji Prahy mohla z auta vystoupit. On přesedl za volant a ujel.
 
"To je on," ujistila soudce přepadená, když se podívala na Šikla. S jejím autem ještě přepadl čerpací stanici ve Štěchovicích u Prahy. Tam uloupil třicet tisíc korun.

V Plzni unesl ženu s dítětem
Koncem března Šikl přepadl na parkovišti před plzeňským nákupním centrem Borská pole pětadvacetiletou Janu. Seděla v zaparkovaném renaultu laguna.
 
"Nevšiml jsem si, že na zadním sedadle je sedačka a v ní malé dítě. Kdybych to věděl, nikdy bych si k ní nesedl. Pak už jsem měl strach vystoupit. Chtěl jsem jenom auto," přiznal souzený.
 
Po pětačtyřicetiminutové jízdě nechal ženu vystoupit. "Ještě říkala: Pojď, Lukášku. Dítě vyndala z auta a já jsem odjel," přiznal. S autem jezdil po Moravě, nakonec ho odstavil ve Velkých Losinách.

To už věděl, že ho policisté hledají. Chytili ho na nádraží v Olomouci. "Věděl jsem, že dopadení je otázkou hodin. Jel jsem se rozloučit s přítelkyní," vysvětlil Šikl.

Ke všem třem zločinům se nedostudovaný informatik a ošetřovatel přiznal. "Nikomu jsem nechtěl ublížit. Všeho lituji. Abych řekl pravdu, sám sebe se děsím," končil Václav Šikl před soudem své přiznání.

,

Video