Diskuze

Ministr se zastal dívky odsouzené za vraždu

Ministr spravedlnosti Pavel Němec podal k Nejvyššímu soudu stížnost pro porušení zákona. Týká se případu jednadvacetileté Adély Rajdlové, kterou poslal pražský vrchní soud na 7 let do vězení za pokus o vraždu. Případ je podle ministra plný nejasností a vyžaduje nové projednání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bouše

4. 1. 2005 14:47
Do srdce, nebo do krajiny srdeční?
"Mladíka bodla do břicha a srdce" Nůž se zastavil 2mm před srdcem, takže o bodnutí do srdce nemůže být řeč.
0 0
možnosti

Milicenta

4. 1. 2005 7:37
držím palce
držím jí palce..je to vážně divný..už jen  když vydal 2x protichůdná rozhodnutí , tak si asi nebyl taky jistý(teda podle rekonstrukce v TV bych jemu nevěřila ani včerejší datum, měla ho vykastrovat už když se po ní sápal, dobytek).
0 0
možnosti

Volten

3. 1. 2005 22:58
Ministr se zastal dívky odsouzené za vraždu
--Vy,co tady píšete na NETu-jste skutečně divní.Nemáte žádné povědomí o co vůbec jde  a hned  radikálně rozhodujete.Ještě štěstí že nemůžete do věci nijak zasáhnout.To by bylo justičních omylů.Je v české povaze všemu rozumět a  všem radit.Sami sobě ale už poradit neumíte.Kdyby ano žili by jste ve vyšší žívotní úrovni a neměli by jste chuť kritizovat kde co.
0 0
možnosti

Templ

4. 1. 2005 13:36
Re: Ministr se zastal dívky odsouzené za vraždu
..mám alespoň takové povědomí, že soudci mají nekonečnou imunitu.... neručí vlastně za nic, na jejich zmetky doplácí kde kdo. Už se stalo, že by bylo soudci dáno k úhradě vadné rozhodnutí?
0 0
možnosti

marthinn

3. 1. 2005 20:53
hu
já bych je zavřel oba!
0 0
možnosti

K-Leo

3. 1. 2005 20:22
Re: Co to je
  To nemuzes, musis pockat, az oni odprasknou tebe a pak je muzes klidne odprasknout. Potom uz je to kvalifikovany jako nutna sebeobrana.
0 0
možnosti

Vifon

3. 1. 2005 20:57
Re: Re: Co to je
Jasně, hlavně se nesmíš začít bránit, než tě zabijou, nebo aspoň zmrzačej na doživotí, jimak je to nepřiměřená obrana!!!!!!!!!
0 0
možnosti

terminal

3. 1. 2005 20:03
Co to je
kruci za nesmysl...   Ona se bála že jí bude sexuálně obtěžovat, tak ho bodla (!)? Takže já se bojim, že mě zítra přepadne Franta s Pepíkem před bankou až si půjdu vybrat vejplatu proto je pro jistotu vodprásknu ,,,
0 0
možnosti

Nou_coment

3. 1. 2005 19:02
Pravda a láska vítězí..
ještě, že v tý US jsou samí bezchybní dříči, teď to jistě soud definitivně "spravedlivě" rozhodne. Může mi tady někdo říci, za co berou peníze na soudech, pokud je možné opakovaně překvalifikovávat čin a zpětně vracet rozhodnutí, tady snad nejde o nějakou soutěž "10 stupňu ke zlaté". Co se takhle více zaměřit do vlastních řad s odpovědností a nebrečet, že je "nás" málo a pod. Samo sebou tím myslím i ministerstvo s přípravou "kvalitních zákonů", za nemalej peníz. Ono je ovšem pohodlnější, s ohledem na potřebu politického kapitálu "kritizovat " soud, než všem zúčasněným vyjasnit pravidla hry.
0 0
možnosti

Vifon

3. 1. 2005 18:56
Také bych ji potzrestal
za to, že to odflákla!!!!!!!!!!!! O hornouhra méně = veselejší svět!!!!!!
0 0
možnosti

...mn

3. 1. 2005 19:10
si blbec. zial to nikdy v zivote nepochopis
0 0
možnosti

Zedford

3. 1. 2005 18:51
Ehm, ehm...
Osoba slyšící na jméno Němec, toho času zastávající post ministra spravedlnosti, mne zase uvedla do varu, přestože se honosí titulem doktora práv, tak o trestním právu nemá ani páru.
Buď se ta dívka bránila útoku na svou lidskou důstojnost (tedy na zájem chráněný trestním zákonem) a tedy jednala v nutné obraně - třeba i putativní - a měla by být beztrestná, což ovšem z uvedených údajů nelze rozhodně dovodit. A nebo spáchala trestný čin pokusu vraždy, polehčující okolnost situace blízké nutné obraně je sice teoreticky možná, ale prakticky velmi nepravděpodobná, takže vzhledem k dalšímu - věk blízký věku mladistvích a na druhé straně zjevné sociopatické chování uzvyšující společenskou nebezpečnost - by byl na místě trest odnětí svobody na 10 let (dolní hranice sazby, ale bez snížení).
Z výše uvedeného je snad jasně patrné, že případ není zcela jednoduchý a různá instanční rozhodnutí jsou zcela logická a ani z dalších údajů nevyplývá v čem byl zákon porušen, tedy Pájík
0 0
možnosti

Zedford

3. 1. 2005 18:51
Re: Ehm, ehm...
Z výše uvedeného je snad jasně patrné, že případ není zcela jednoduchý a různá instanční rozhodnutí jsou zcela logická a ani z dalších údajů nevyplývá v čem byl zákon porušen, tedy Pájík Němců, krom jiných přirozených věci;) si honí ..popularitu...
0 0
možnosti

K-Leo

3. 1. 2005 18:17
Re: IMO
  Poslechni suchoji, nemas preklep v emailu , nema byt misto "o"   "u" ?
0 0
možnosti

Holubička míru

3. 1. 2005 18:23
Re: Re: IMO
ten seš akorát ty. Ale jinak dobrý
0 0
možnosti