Železniční přejezd v Hradci u Stoda, kde se ráno źa sněhové vánice srazil mezinárodní expres s osobním autem

Železniční přejezd v Hradci u Stoda, kde se ráno źa sněhové vánice srazil mezinárodní expres s osobním autem | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Mezinárodní rychlík smetl auto u Stoda, řidič zahynul, školačku odvezla sanitka

  • 54
V Hradci u Stoda se ráno na železničním přejezdu srazil mezinárodní rychlík s osobním autem. Jeho řidič na místě zahynul, osmiletá dívka utrpěla zranění. Provoz na železnici byl na celé dopoledne zablokován.

"K nehodě došlo v 7:40. Řidič vozidla Peugeot 207 vjel na železniční přejezd, kde se střetl s právě projíždějícím vlakem, které po kolejích tlačil ještě dalších pět set metrů," uvedl policejní mluvčí Libor Pilař.

Podle informací policie bylo řidiči 27 let. V autě vezl osmiletou dívku, která při nehodě utrpěla otřes mozku a záchranka ji odvezla do nemocnice.

Nehodu podle všeho zavinil řidič auta, zabezpečovací zařízení na přejezdu bez závor fungovalo. Podíl na havárii může mít i počasí. Od nedělního večera na západě Čech hustě sněží, na silnicích to klouže. "Přesné příčiny nehody teprve vyšetřujeme," řekl Pilař.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala jel rychlík na trati z Prahy do Norimberka. "Odhad škod při havárii je 270 tisíc korun, 150 tisíc na vlaku a 100 tisíc na zničeném autě a zbytek na trati," řekl Drápal.

V úseku Stod - Holýšov dráhy dopoledne zavedly náhradní autobusovou přepravu. V 11.40 byly následky havárie odstraněny a provoz na železnici je obnoven.

Místo srážky vlaku s autem v Hradci u Stoda


Video