Policie nabádá řidiče, aby dávali pozor na své věci i při ukládání nákupu na parkovišti před supermarketem. Ilustrační snímek

Policie nabádá řidiče, aby dávali pozor na své věci i při ukládání nákupu na parkovišti před supermarketem. Ilustrační snímek | foto: Jan Strouhal

Matka ukládala dítě do auta, zlodějka jí mezitím utekla s kabelkou

  • 53
Mladá žena přišla před supermarketem v Uherském Hradišti o kabelku. Když dávala dceru do autosedačky, všimla si, že někdo zavřel dveře u spolujezdce. Otočila se a uviděla zlodějku, jak prchá s její kabelkou.

"Okamžitě za ní vyběhla, ale dívka naskočila do rozjíždějícího se auta, které rychle odjelo směrem k centru Hradiště," popsal policejní mluvčí Aleš Mergental případ, který se stal na parkovišti před supermarketem u zimního stadionu v Uherském Hradišti.

Okradená žena krátce na to zavolala na policii a popsala auto i prchající dívku. Upřesnila, že v kabelce byly peníze, doklady a další věci celkem za dva tisíce korun.

Policejní hlídky začaly okamžitě pátrat po stříbrném mercedesu se slovenskou registrační značkou, ale auto nenašly.

Popsaná zlodějka byla vysoká asi 150 centimetrů, štíhlá s černými vlasy po ramena. Auto podle okradené řídil muž tmavé pleti. "Není to poprvé, co policisté hledají pachatele, kteří takovýmto způsobem na parkovišti kradli," poznamenal mluvčí. Doplnil, že v těchto případech figuruje i dětská pachatelka.

Policisté proto doporučují nakupujícím, aby byli na své věci opatrní a neodkládali je volně na sedadla auta. Pokud by na parkovištích u supermarketů zpozorovali něco podezřelého, ať neprodleně volají na linku 158.


Video