Matka posílala dceru za řidiči kamionů

  • 34
Ústí nad Labem - Téměř dva roky údajně posílala čtyřiatřicetiletá Magdalena Giňová z ústecké Matiční ulice svou dceru za řidiči německých kamionů, kteří čekali na celní odbavení na nedalekém parkovišti. Za pár marek jim podle obžaloby dívka nabízela sex. Případ začal projednávat Krajský soud v Ústí nad Labem.

Ženě, která je kromě kuplířství obžalována ještě z ohrožování mravní výchovy mládeže, hrozí až dvanáct let vězení. Soudci hodlají vynést verdikt ve středu.

Zuzaně, dceři Magdaleny Giňové, bylo teprve dvanáct let, když ji matka podle obžaloby poslala za německými řidiči poprvé. To bylo začátkem roku 2000 a pokračovalo to až do července loňského roku.

Za sex dostávala dívka od deseti do padesáti marek, jeden z českých zákazníků jí dal tři sta korun. Kolik peněz ale celkem měla své matce vydělat, se nepodařilo policistům zjistit.

"Obžalovaná nutila svou dceru k prostituci násilím. Buď ji skutečně zbila nebo ji zbitím vyhrožovala. Skončilo to až loni v červenci, kdy byla dívka umístěna do diagnostického ústavu," uvedla před soudem žalobkyně.

Matka: Cikáni mi říkali, že chodí za Němcema
Magdalena Giňová naopak jakoukoliv vinu u soudu popřela. Už dřív policistům tvrdila, že dceru nikdy nebila.

"Svou holku jsme nemlátila, ani jsme nechtěla po ní žádné peníze. Cikáni mi říkali, že chodí za Němcema. Bylo to ale její vlastní rozhodnutí. Je to dospělá holka, mohla si dělat co chtěla," vypověděla Giňová, která je od loňského listopadu ve vazbě.

Žena před soudem zároveň řekla, že dcera brala drogy. Prý s tím nemohla nic dělat, stejně jako se záškoláctvím Zuzany.

"Myslela jsem, že do školy chodí. Jsem dobrá matka. Špatná bych byla, kdybych dceru mlátila," dodala Giňová před soudci.

Před senátem vypovídala i dcera Zuzana. Soud ale na její výpověď vyloučil z jednací síně veřejnost. Další svědci ale potvrdili, že žena svou dceru za německými řidiči posílala.

Společně se Zuzanou měla chodit za osádkami kamionů i další dívka z Matiční ulice. Tu se ale policistům nepodařilo najít. U soudu proto vypovídat nebude.

"Je někde v zahraničí. Zřejmě se živí prostitucí v Holandsku," řekl jeden ze severočeských policistů, kteří na případu pracovali.

"Zuzana ale nevydělávala sexem pouze v Ústí nad Labem. Několikrát jsme ji našli i na trase E55 v Dubí," dodal.


Video