Matka nepřišla pro děti, zůstaly pod mostem

  • 21
Policie obvinila 25letou matku z Trutnova za to, že opustila své děti. Šestileté děvče a rok a půl starý chlapeček v kočárku se našli pod mostem. Žena se k výslechu dostavila až druhý den. Dechová zkouška prokázala, že byla opilá. Za opuštění dětí jí hrozí až tři roky vězení.

Koncem října telefonovala obsluha trutnovské restaurace kolem 23. hodiny na policii, že poblíž podniku jsou pod mostem dvě opuštěné děti.

Na místo vyjela hlídka. Obě děti už byly v restauraci. Šestiletá dívka i rok a půlroční chlapec nakonec skončili na policejní služebně.

Policie zároveň vyrozuměla odbor sociálních věcí, školství a zdravotnictví. Na služebnu proto ihned přijela i sociální pracovnice.

Policisté nejdřív hledali doma rodiče. Bez úspěchu. Děti proto sociální pracovnice převezla do nemocnice. Lékaři je prohlédli a konstatovali, že jsou zdravé.

Rodiče přišli na policejní oddělení až ráno. Dechová zkouška prokázala, že jsou oba opilí.

Při výslechu policie zjistila, že matka svěřila děti na hlídání své 25leté známé. Když si pro ně v domluvenou hodinu nepřišla, známá poslala děti domů samotné.

Úřednice oznámila rodičům, kde jsou děti umístěny a upřesnila jim další postup. Pak vrátila kočárek s věcmi, které se u dětí našly.

Policejní komisař rozhodl, že bude 25letou matku z Trutnova stíhat. "Byla obviněna z trestného činu opuštění dítěte. Pokud že její vina prokáže, hrozí jí až tříleté vězení," sdělila iDNES policejní mluvčí Lenka Klouzová.


Video