Diskuze

Manžel si na nůž naběhl, řekl soud

Devětatřicetiletá Renáta Juráčková z Koryčan na Kroměřížsku nebude pykat za smrt svého muže. Vrchní soud v Olomouci zamítl obžalobu, podle níž matka tří dětí po hádce zabila svého muže kuchyňským nožem. Vrchní soud v Olomouci potvrdil zprošťující rozsudek brněnského krajského soudu a potvrdil, že muž si na nůž naběhl sám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

David z Teplic

18. 6. 2002 14:38
Šalamounské řešení
V podstatě to asi bylo jasné zabití v sebeobraně. Jenom mne překvapuje, že nikomu nedochází souvislosti. Kdyby to soudce nazval přípustnou sebeobranou, tak druhý den takových mrtvých psychopatů budou stovky, ne-li tisíce. A ten soudce by měl asi dost nepříjemností.
0 0
možnosti

Palmexman

18. 6. 2002 15:07
Re: Šalamounské řešení
 To je ale cynismus, nazvat to šalamounským řešením a zabitím v sebeobraně! Víte vůbec, co to je zabití v sebeobraně? Například to, když na vás jde ve vašem bytě cizí člověk s brokovnicí v ruce a vy ho stačíte zneškodnit dřív, než vám ustřelí hlavu. Ale pokud vám někdo, s kým žijete už X let v jedné domácnosti, v opilosti nadává nebo i jednu natáhne, tak z toho dost těžko můžete vyvodit, že se nedožijete rána a tudíž jediným řešením této situace je nůž mezi žebry. Kdyby to soudce nazval "přípustnou sebeobranou", tak by především vedle stovek psychopatů byly mrtvých i tisíce z-jakéhokoliv-důvodu-nepohodlných-lidí.
0 0
možnosti

homer

18. 6. 2002 14:31
Je dobře, že spravdelnost je slepá
Neznám ten případ dokonale, ale podle toho, co se zde píše, tak je dobře jak to dopadlo. Bohužel znám ve svém okolí podobný případ. Ta žena, i když je rozvedená, musí dál i s dvěmi dětmi žít ve společné domácnosti. Chlap je blb a sám neodejde a matka nemá peníze na to, aby si sehnala jiné bydlení. K rodičům jít nemůže, protože mají malý byt. A bohužel asi někdy člověka dokáže ten druhý vydráždit tak, že v jedné chvíli mám v ruce nůž a neví co dělá a nepřemýšlí, že za to může být trest. Bohužel tohle se naše společnost zatím nenaučila řešit...
0 0
možnosti

Lenin

18. 6. 2002 14:02
Pochopil bych zabití v sebeobraně
Že si sám naběhl na nůž - si dělaj srandu komici
0 0
možnosti

předseda

18. 6. 2002 14:28
Re: Pochopil bych zabití v sebeobraně
Taky bych řekl, že si dělaj srandu, jde ale o to, kdo - jestli soud, nebo iDNES...
0 0
možnosti

Petr

18. 6. 2002 12:40
;o)
Bodnu do kabátu,pak ještě 9x a v něm chlap.....spad mě na nůž a pak ještě 9x.A to jsem si myslel,že to jsou vtipy;o)))
0 0
možnosti

Palmexman

18. 6. 2002 12:19
Zrušte soudy, jsou zbytečné
To je docela fajn - až někoho budu mít dost, tak ho prostě podříznu. Dokonce ani nebude nápadné, že jsem měl s dotyčným dlouhodobé konflikty - soud mi zkrátka uvěří, že mi na kudlu naběhl sám, takže o co jde...
0 0
možnosti

aya

18. 6. 2002 13:06
Re: Zrušte soudy, jsou zbytečné
Tobě asi ne, nejsi tyranizovaná ženská. Dobře mu tak...
0 0
možnosti

devil

18. 6. 2002 12:08
znám také pár lidí, které bych si nechal naběhnout na kudlu...
0 0
možnosti