Lyžaře zabil náraz do chalupy

  • 6
Krkonošská horská služba vyjela k vážnému případu na sjezdovku v areálu Portášky u Pece pod Sněžkou. Pětatřicetiletý lyžař narazil kolem desáté dopoledne při sjezdu do chalupy v těsném sousedství sjezdovky. Na místě zemřel.

Utrpěl velice závažné poranění hlavy, kterému na místě podlehl, řekl iDNES Jiří Brožek, náčelník Horské služby ČR.

V plné rychlosti narazil do chalupy v horní části sjezdovky pod Portášovými boudami. I přes okamžitý zásah horské služby na místě podlehl závažnému poranění hlavy.
 
"Jel jako blázen. Zjišťovali jsme, zda nemohlo dojít k cizímu zavinění, ale to jsme vyloučili. Vina je plně na lyžaři, proto případ zřejmě odložíme," uvedla pracovnice operačního střediska trutnovské policie.

Policisté podle ní nezjistili žádné pochybení provozovatelů skiareálu.

"Samozřejmě, že nás to mrzí, ale podobným úrazům nedokáže stoprocentně zabránit žádný provozovatel lyžařských zařízení. Je to podobné jako když řidič nezvládne své auto a narazí do stromu u silnice. Za jeho smrt také nemohou silničáři,"řekl ředitel úpského areálu Ski Port Josef Menyház.

Dodal, že neštěstí se stalo v poslední den letošní lyžařské sezóny na Portáškách. "Je to neuvěřitelná smůla. Od pondělí jsou všechny naše sjezdovky mimo provoz."

V únoru se v lyžařském areálu Bubákov ve Vrchlabí zabila třináctiletá dívka z Nizozemska. Na svahu upadla a vážně si poranila hlavu. - více zde

Pár dní před tím se srazila lyžařka s terénním autem na sjezdovce na libereckém Ještědu. Těžkým zraněním podlehla. - více zde

 


 

,

Video