Lupiči si z pumpy odnesli tržbu

Policie hledá ve třech středočeských okresech dva lupiče, kteří patnáct minut před desátou hodinou dopoledne přepadli benzinku v kutnohorské čtvrti Malín. Obsluze vzali tržbu a ujeli. Okradeným, kteří se je snažili honit, pak spolu s komplici ujeli.

Jedenapadesátiletá žena z obsluhy nesla v tašce tržbu. Když chtěla nasednout do vozu a odjet s penězi do banky, obstoupili jí dva nemaskovaní muži.

Jeden z pachatelů k ní přiskočil a strhl jí z ramene kabelku. "Beze slova na ni namířili zbraň a tašku s penězi jí vytrhli," upřesnil ředitel kutnohorské policie Věroslav Matoušek.

Čerpadlářka z přepadení vyvázla bez zranění, dodala středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Lupiči z místa utekli k zaparkovanému vozu Renault 19, v němž seděli dva další muži. Společně jeli zhruba tři sta metrů, poté lupiči přesedli do jiného vozu. Každé z aut se pak vydalo jiným směrem.

Muž, který je začal pronásledovat, po několika metrech zastavil. Naposledy byli lupiči spatřeni nedaleko malínské panelárny.

"Po lupičích pátráme nejen na Kutnohorsku, ale i na Kolínsku a Pardubicku," dodala mluvčí s tím, že policie neřekne, kolik peněz zmizelo. Z jiných zdrojů ale vyplývá, že si lupiči odvezli několik set tisíc korun.

Budská odpoledne také upřesnila původní informaci, že lupiči po pronásledovatelích stříleli z plynové pistole. "Přímo u benzinové čerpací stanice se nestřílelo. Zda se střílelo jinde, policisté prověřují," upřesnila.

, ,

Video