Mladíci napadenému hrozili zapálením, pokud jim neřekne PIN a neprozradí, kde jsou klíče od auta.  Ilustrační foto

Mladíci napadenému hrozili zapálením, pokud jim neřekne PIN a neprozradí, kde jsou klíče od auta. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Lupiči polili svázaného hořlavinou, aby získali PIN

  • 33
Surové přepadení zažil přímo ve svém domě v neděli 57letý muž z Oldřichovic na Frýdecko-Místecku. Dvojice mladíků ho svázala do kozelce, zbila a hrozila mu zapálením. Chtěli znát PIN k jeho platební kartě. Spolubydlícímu napadeného se nakonec podařilo zavolat policii.

Třiadvacetiletý a devatenáctiletý mladík v neděli večer nejprve prorazili uzamčené shrnovací dveře a vnikli do rodinného domu.

"Pomocí elektrických kabelů, vodítka pro psy a opasku majitele domu svázali do kozelce. Bili ho pěstmi a kopali po celém těle. Škrtili ho textilií. Nohy mu polili tekutým podpalovačem. Pod pohrůžkou zapálení a zabití – jeden z pachatelů třímal v ruce dva kuchyňské nože – ho nutili vydat PIN k platební kartě a klíče k vozidlu," popsala přepadení mluvčí moravskoslezských policistů Dagmar Bednarčíková.

Nakonec se spolubydlícímu svázaného podařilo zavolat policii. Ta téměř na místě dopadla staršího z pachatelů. Druhého chytili policisté několik hodin po loupeži.

Napadený skončil v třinecké nemocnici. Má zlomená tři žebra a četné zhmožděniny. Mladíkům za loupež hrozí až deset let vězení.


Video