Pátrání po vodákovi z převrženého raftu u jezu ve Strakonicích (7. července 2009)

Pátrání po vodákovi z převrženého raftu u jezu ve Strakonicích (7. července 2009) | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Lidé našli v Otavě mrtvého, může to být hledaný vodák ze Strakonic

  • 2
Policie a hasiči vyjížděli ve středu v podvečer do Kestřan, kde lidé ohlásili, že na hladině Otavy plave tělo. Hasiči muže vytáhli z vody ven. Policistům se nepodařilo určit, o koho se jedná, a tak totožnost pomůže zjistit až nařízená pitva.

Lidé si všimli těla u Starých Kestřan. "Na místo vyrazili hasiči se záchranným člunem a policejní hlídka z Radomyšle. Vylovili ho v Nových Kestřanech. Policie se snažila ztotožnit tělo muže, ale to se nepodařilo. Nedá se vyloučit, že se jedná o vodáka ze Strakonic, ale nemusí to být on," řekla iDNES.cz mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Totožnost muže definitivně určí nařízená soudní pitva. "Proběhne dopoledne, a pokud nebudou komplikace, tak bychom odpoledne mohli vědět, zda se skutečně jedná o vodáka ze Strakonic," řekla mluvčí písecké policie Kamila Ingrišová.

Pitvu sleduje písecká policie proto, že tělo bylo vyloveno v Nových Kestřanech, které už spadají pod píseckou policejní správu.

Raft se šesti lidmi se převrátil pod jezem ve Strakonicích 7. července. Hasiči pět z nich vylovili, jednoho se však najít nepodařilo. Vrtulník dva vodáky převezl do nemocnice.

Záchranáři oživovali nejen vodáky, ale i jednoho z hasičů, jejichž člun se během pátrání pod jezem také převrátil.


Video