Hasiči vyprošťují zraněného muže

Hasiči vyprošťují zraněného muže - Hasiči a záchranka jeli v noci k muži, který se stropem zřítil do kinosálu v kulturním centru v Praze 4. (30. června 2005) | foto: HZS Praha - Roman Půta

Kulisák propadl stropem do sálu, ležel tam hodiny

  • 10
V kulturním centru v Praze 4 se ve středu odpoledne zranil 37letý muž. Zřítil se ze sedmi metrů do kinosálu. Pracoval na žebříků v místnosti s kulisami a prolomil se pod ním stropní panel. V bezvědomí tam pak ležel až do noci, kdy se po něm začala shánět manželka.

Kulturní centrum Novodvorská v Praze 4 podle hasičů zrovna prochází rekonstrukcí.

"Zaměstnanec kulturního centra vešel kolem půl třetí odpoledne do místnosti s kulisami, kde po žebříku vyšplhal do výšky asi dvou metrů. Pak šlápl na stropní panel, který se pod ním prolomil," popsala událost mluvčí pražské policie Eva Miklíková

Sedmatřicetiletý muž tak propadl z výšky asi sedmi metrů dolů do kinosálu. V kulturáku pak ležel v bezvědomí několik hodin. Byl zasypaný sutí. "Teprve kolem čtvrt na dvanáct v noci ho našla jeho manželka, která ho od odpoledne hledala," sdělila Miklíková.

Na místo vyrazili i hasiči. "Našli vhodnou přístupovou cestu a pomohli ho záchranné službě naložit na nosítka," uvedl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Muž měl zlomenou pánev. Záchranáři měli také podezření na zlomeninu spodiny lebeční. "S polytraumatickým zraněním jsme ho odvezli na centrální příjem na Vinohrady," řekl iDNES šéf dispečinku pražské záchranky Ondřej Franěk.

"Muž má poranění mozku, je udržován v umělém spánku a tlumen léky," uvedl dopoledne mluvčí nemocnice Leoš Kabát s tím, že další vývoj pacientova zdravotního stavu zatím nelze stanovit.

Případ vyšetřují policisté ze služebny na Lhotce jako podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví. "Pokud by zjistili zavinění konkrétní osoby, postoupí věc kolegům ze Služby kriminální policie a vyšetřování," dodala policejní mluvčí.


Video