V Kladně se v křoví schovával krokodýl (ilustrační snímek)

V Kladně se v křoví schovával krokodýl (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Cirkusáci v Kladně zapomněli krokodýla, schovával se v křoví

  • 67
Pozdvižení způsobil v úterý odpoledne krokodýl, který se ukrýval na okraji lesního porostu v Kladně. Jak se ukázalo, zvíře na místě zapomněli zaměstnanci cirkusu, který den před tím odjel.

Hodně neobvyklé hlášení přijala ve čtyři odpoledne kladenská městská policie. Podle muže se měl v Arménské ulici v Kladně-Kročehlavech na kraji lesa skrývat asi 1,5 metru dlouhý krokodýl.

Strážníci proto hlášení předali státní policii, která na místo vyslala několik hlídek, které opravdu zvíře našly. "Krokodýla ale vylekal rozruch, proto se pokusil skrýt v křoví," popsala mluvčí kladenské policie Jana Steinerová.

Policisté proto okolo křoví natáhli pásku a v bezpečné vzdálenosti ho obestoupili. Mezitím se policii podařilo zjistit, že nedaleko v minulých dnech vystupoval cirkus. Jeho majitel potvrdil, že zvíře patří k souboru. Okamžitě se proto vrátil a krokodýla odchytil.

"Před ani při zadržení krokodýla se nikomu nic nestalo. Policie nyní případ prošetřuje jako přestupek proti veterinárnímu zákonu," dodala Steinerová.


Video