Prostituce - prostitutka - noční klub

Prostituce - prostitutka - noční klub - Prostituce - ilustrační fotografie. | foto: MF DNES

Komise dala pokutu první prostitutce

  • 12
Třicetiletá žena z Rokycan je první prostitutkou, které přestupková komise v Plzni nařídila zaplatit pokutu za nabízení sexu v ulicích města. Vyhláška zakazující prostituci na veřejném prostranství ve městě platí od loňského prosince. Dosud se komisi nedařilo nevěstky usvědčit.

Čtyři tisíce korun musí zaplatit městské čtvrti Doubravka třicetiletá žena z Rokycanska, kterou strážníci chytili při nabízení prostituce už čtyřicetkrát. Ze čtrnácti pokut po tisícikoruně nezaplatila ani jednu.

Komisi stačily k potrestání důkazy, které předložili strážníci. "Rozhodovali jsme podobným způsobem, jakým je u soudů trestní příkaz. Žena písemné rozhodnutí převzala, a protože si do patnácti dnů proti němu nepodala odpor, pokuta je pravomocná," potvrdil právník Martin Aleš.

Pokud žena nezaplatí ani tuhle pokutu, informovaný zdroj potvrdil, že peníze pak bude pro úřad vymáhat exekutor.

Už začátkem března řešila podobný případ přestupková komise v centru Plzně. I ta rozhodovala o ženě, která neplatila pokuty za nabízení sexu v ulicích.

"Nepodařilo se prokázat, že by porušovala vyhlášku," potvrdila po jednání jedna z členek komise.

Do městské kasy zatím sexuální průmysl přispěl třemi tisícovkami - dvakrát po tisíci koruně přispěli zákazníci prostitutek chycení při činu, jednou prostitutka. Většinou ale prodejné ženy odmítají pokuty platit. - více zde


Témata: Exekutor, Prostituce

Video