Kolem lebky ležel spacák a náboje

  • 5
Staré Hamry - Lidskou lebku a ostatky kostry objevil lesní dělník v lese ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku, když jej zastavila silniční hlídka policie. Pohraničníci pak na pravém břehu přehrady Šance našli ještě spací pytel, náboje, lovecký nůž a hodinky. Policii se doposud nepodařilo zjistit totožnost mrtvého člověka.
"Pohraničníkům z Bílé lesní dělník při kontrole řekl, že v neděli kolem třinácté hodiny nalezl na pravém břehu přehrady Šance v místní části Liščanka, lidskou lebku," uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Bradáčková.

Na označeném místě policisté skutečně lebku našli. Spolu s ní objevili na ploše asi deset krát třicet metrů další kosterní ostatky. "Kolem ležely různé věci - černočervený spací pytel, dva plné náboje do brokovnice, lovecký nůž, náramkové hodinky značky Mercedes a jedna zimní bota," řekla Bradáčová s tím, že všechny nalezené věci byly ve vysokém stupni rozkladu.

Policistům se však nepodařilo najít žádný doklad totožnosti. O pohlaví a věku mrtvého napoví nařízená úterní soudní pitva.

Video