Jeden z orlických vrahů se oběsil

  • 4
V kuřimské věznici se oběsil vězeň na invalidním vozíku. Podle informací ČTK byl Karel Kopáč členem skupiny takzvaných orlických vrahů. "Mohu zatím jen potvrdit, že jsme v koupelně našli třiačtyřicetiletého vězně, který spáchal sebevraždu," uvedl ředitel věznice Jiří Mezník.

Kopáč byl odsouzen za přípravu vražd k 21 letům vězení. Dosud si odpykal 6,5 roku. Byl v Kuřimi, ale brzy se měl stěhovat do věznice v Karviné. V ní totiž vzniklo speciální oddělení pro invalidní odsouzené.

Měl dostat prostornou celu s polohovacím lůžkem a moderní koupelnou. Oddělení bylo dokončeno před několika dny.

Z dostupných informací vyplývá, že se Kopáč v noci vzbudil a zatímco spoluvězni spali, v koupelně se oběsil. Jeho tělo našel v pět ráno jeden ze spoluvězňů. Konečnou zprávu k události a výsledkům policejního vyšetřování vydá vězeňská správa do týdne.

"Sebevraždy jsou v našich věznicích ojedinělé. Je jich mnohem méně než v jiných evropských věznicích. Co bylo ale příčinou této sebevraždy, to zatím nevíme," uvedl Mezník.

Kopáč se vážně zranil při dopravní nehodě během policejního vyšetřování svého případu. Skupinu orlických vrahů, kteří se zbavovali těl obětí tím, že je shazovali do Orlické přehrady, tvořilo pět pachatelů.

Kopáč byl podle soudu mozkem gangu, který má na svědomí pět vražd, pokus o vraždu, podvod a nedovolené ozbrojování.

,

Video