Když jeden ze sousedů uviděl hlídku strážníků, hadici se splašky ze sousedovy zahrady vytáhl. (Ilustrační snímek)

Když jeden ze sousedů uviděl hlídku strážníků, hadici se splašky ze sousedovy zahrady vytáhl. (Ilustrační snímek) | foto: MF DNES

Je to bezva hnojivo, tvrdil muž. Sousedovi pustil na zahradu splašky

  • 21
Kuriózní sousedský spor budou muset vyřešit úředníci českobudějovického magistrátu. Na stole mají případ dvou mužů, z nichž jeden druhému vypouštěl na zahradu hadicí páchnoucí splašky a přitom mu tvrdil, že to je báječné hnojivo. Majiteli zahrady se to ale nelíbilo, a tak zavolal strážníky.

Spor se rozhořel v neděli mezi dvěma sousedy v Českých Budějovicích. Jeden z mužů přivolal asi hodinu po poledni městskou policii s tím, že mu soused vypouští na zahradu páchnoucí splašky s výkaly.

"Strážníkům se pak na místě naskytl opravdu nevšední obrázek. Do zahrady oznamovatele byla prostrčena skrz drátěný plot plastová hadice, ze které vytékala silně páchnoucí tekutina. Strážníci vše zadokumentovali a hned přešli k sousednímu domu. Když jeho majitel hlídku uviděl, stáhl hadici zpět na svůj pozemek," popsal mluvčí strážníků Václav Sup.

Neomalený muž, který splašky vypouštěl, pak strážcům zákona tvrdil, že hadicí tečou na vedlejší pozemky pouze odpadní vody z domácí čistírny, která je zcela nezávadná a používá se jako hnojivo. Proč však "nezávadné" splašky a výborné hnojivo nevypouští na svoji zahradu, vysvětlit nedokázal. Případ tak musí vyřešit českobudějovický magistrát.


Video