Policista Čaš havaroval koncem července. Ilustrační foto

Policista Čaš havaroval koncem července. Ilustrační foto | foto: MF DNES

Inspekce navrhla obvinit Čaše za nehodu v opilosti

  • 19
Inspekce ministra vnitra ukončila vyšetřování nehody bývalého vedoucího dopravního inspektorátu ve Frýdku-Místku Michaela Čaše a navrhla jeho obvinění. Dnes už bývalý policista v červenci boural opilý. Inspekce spis předala ostravskému státnímu zastupitelství.

"Inspekce ministra vnitra mi předložila materiál s návrhem trestního stíhání Michaela Čaše pro ohrožení pod vlivem návykové látky," řekla MF DNES státní zástupkyně Jarmila Šajnová.

Nyní ještě musí zprávu inspekce prostudovat. Rozhodnout o případném obvinění bývalého policisty by měla v úterý.

Havárie se stala v noci 22. července v Ostravě-Hrabové poblíž Makra. Auto Michaela Čaše vrazilo do vozidla, ve kterém cestovala rodina z Ostravy-Dubiny. Policistovi naměřili při dechové zkoušce více než jedno promile alkoholu. - více zde

Michael Čaš tvrdil, že nabourané auto neřídil. Za volantem byl prý člen jeho rodiny a on po havárii pouze instinktivně přelezl za volant, aby zapnul varovná světla a vypnul motor. Výpovědi svědků to ale nepotvrdily a inspekce jeho tvrzení vyvrátila. - více zde

Řidička nabouraného auta a její šestiletý syn se při nehodě lehce zranili. Žena měla zablokovanou páteř a stejně jako její syn pohmožděnou hlavu.

Čašovi hrozí v případě obvinění až tři roky vězení. U policie už skončil. - více zde

,

Video