Nehoda se stala poté, co jedno z aut přejelo do protisměru a srazilo se s dalšími dvěma vozy (Ilustrační snímek).

Nehoda se stala poté, co jedno z aut přejelo do protisměru a srazilo se s dalšími dvěma vozy (Ilustrační snímek). | foto: MF DNES

Při srážce tří aut se u Moravské Třebové zranilo sedm lidí

  • 13
Sedm zraněných si vyžádala vážná nehoda, která se stala v sobotu odpoledne u Moravské Třebové na Svitavsku. Podle policie havarovala dodávka a dvě osobní auta. Na místě zasahovali také záchranáři s vrtulníkem, silnice z Moravské Třebové do Mohelnice byla v místě srážky několik hodin uzavřená.

Nehoda se stala těsně po 14. hodině kousek od Moravské Třebové. "Z prvotních informací vyplývá, že dodávka jedoucí směrem k Moravské Třebové přejela do protisměru, kde se střetla se dvěma osobními automobily. Ve třech vozech utrpělo zranění celkem sedm lidí," řekla iDNES.cz mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová.

Záchranáři přepravili zraněné do nemocnic, u havárie dosedl i vrtulník. Informace o závažnosti zranění zatím nejsou k dispozici.

Místem nehody nebylo několik hodin možné projet. "Silnice je zcela uzavřená. Osobní automobily policisté odklání přes obec Linhartice, nákladní doprava tudy projíždět nemůže a stojí," dodala odpoledne Kaizarová. V osm hodin večer už ovšem místem auta znovu projela.

Nehoda se stala u Moravské Třebové.

Nehoda se stala u Moravské Třebové.


Video