Mladík, který si domlouval sex s malou dívkou, skončil v rukou policie. Ilustrační foto

Mladík, který si domlouval sex s malou dívkou, skončil v rukou policie. Ilustrační foto | foto: MF DNES

Hledal přes internet děti na sex, skončil ve vězení

  • 147
Mladý muž, který minulý týden psal na dětský internetový server vulgární návrhy a domlouval si sexuální schůzku s dítětem, skončil ve čtvrtek v policejní cele. Jeho nekalé aktivity popsala MF DNES. Redaktoři listu na něj narazili, když se vydávali za jedenáctiletou Terezku.

Policisté si pro sedmadvacetiletého Jiřího K. přišli ve středu odpoledne do kanceláří jedné z pojišťoven v Praze, kde pracoval. "Je to mimo rámec mého chápání. Nikdo z nás si u něj ničeho podezřelého nevšiml," uvedl šokovaný ředitel pojišťovny Jiří Bek.

Policisté muže obvinili z přípravy pohlavního zneužívání a z ohrožování výchovy mládeže. Hrozí mu dva až osm let ve vězení.

Ještě před svým zatčením, kdy byl odhalen redaktory MF DNES, zametal mladík usilovně stopy. Snažil se vymazat na internetu jakoukoli zmínku o sobě a zničil svůj domácí počítač a patrně i digitální fotoaparát, ze kterého na internet umístil své snímky, na něž malou Terezku lákal.

"U něj doma jsme našli jen plechový kryt počítače, který byl vybrakovaný," řekla vedoucí mravnostního oddělení pražské policejní správy Alena Kolářová. Zmizel tak paměťový disk počítače, z něhož by soudní znalci mohli vyčíst, jaké internetové stránky muž navštěvoval a co si na nich s dětmi psal.

Muž s internetovou přezdívkou "Jirzin" si přitom schůzku s jedenáctiletou Terezkou domlouval z počítače v práci. Proč tedy zničil svůj domácí computer, není jasné. Mohl se snažit zlikvidovat jiné nepříjemné informace.

"Minulou středu a čtvrtek, kdy se to stalo, byl v práci na naší pobočce v Nymburce až do půl čtvrté," potvrdil MF DNES ředitel pojišťovny Bek. To vysvětluje i větu, s níž Jiří K. před devíti dny do internetové diskuse dětí od devíti do třinácti let vstoupil: "Je tu mladá holka z Prahy nebo Nymburka, která mi ho ...?" - více zde

Jedna z kolegyň mladého muže, která nechce být jmenována, ho poznala na fotografiích v MF DNES. "Poslední dny pořád sledoval lidi kolem, byl vyděšený," řekla. Muž podle ní žije sám s otcem a je hodně uzavřený.


Video