Těžce zraněnou holčičku transportoval vrtulník do nemocnice. Ilustrační foto.

Těžce zraněnou holčičku transportoval vrtulník do nemocnice. Ilustrační foto. | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Favorit srazil pětiletou dívku a ujel

  • 106
Policisté na Tachovsku pátrají po řidiči, který po poledni srazil na chodníku pětiletou holčičku. Její stav je kritický. Vozidlo už policisté našli. Řidič je ale stále na útěku.

"Dívka utrpěla mnohočetná těžká poranění. Její vyšetření ještě stále probíhají a lékaři zvažují možnosti operace," uvedl administrátor plzeňské fakultní nemocnice.

Dívku srazil řidič auta, které vylétlo ze silnice, smetlo popelnici a poté i dítě. Vše se odehrálo před zraky matky a dalších svědků. "Podle nich řidič viděl, že dítě bylo těžce zraněné, přesto z místa nehody ujel," řekl iDNES.cz mluvčí tachovských policistů Václav Blahník.

Škoda Favorit měla podle svědků tachovskou poznávací značku. O několik minut později policisté auto našli odstavené nedaleko Tachova. "Svědkové nám podali i popis řidiče. Po tom však stále ještě pátráme," uvedl Blahník.

Policisté podle SPZ znají i majitele vozu, ale ten nemusel v osudnou chvíli vůz řídit. Řidič se dopustil dvou trestných činů – těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. "Hrozí mu až pětiletý trest," dodal Blahník.


Video