Falešné nehody zatřásly s policejními posty

  • 4
Domažlice - Policisté stíhají čtyři své kolegy z domažlického dopravního inspektorátu. Viní je z falšování dokumentů o nehodách. Pojišťovny prý čtveřice obrala o tři čtvrtě milionu korun. Tři ze čtyř policistů byli propuštěni. Čtvrtého, který provinil jen jednou, postavil zatím šéf tamní policie mimo službu.

"V úterý jsme zahájili trestní stíhání čtyř policistů Dopravního inspektorátu Domažlice," potvrdila mluvčí domažlické policie Petra Srnková.

Čtveřice podle ní čelí obvinění ze spáchání trestných činů zneužití pravomoci veřejného činitele a pojistného podvodu ve formě spolupachatelství.

"Jeden z policistů je navíc stíhán pro trestný čin neoprávněné nakládání s osobními údaji," upřesnila Srnková.

Obvinění policisté podle mluvčí od roku 2001 nejméně pětkrát vědomě zpracovali nepravdivé protokoly o dopravní nehodě. "Na jejich základě pak pojišťovny vyplatily nejméně 750 tisíc korun."
 
Ředitel domažlické policie ve středu tři ze čtyř obviněných policistů propustil. "Čtvrtého z policistů, který se jednání dopustil pouze v jednom případě v roce 2001, do pravomocného rozhodnutí soudu postavil mimo službu," dodala Srnková s tím, že policisté jsou vyšetřováni na svobodě.

,

Video