Diskuze

Expolicista půjčil gangu vyděračů auto s majákem, dostal za to podmínku

Obvodní soud pro Prahu 7 dnes potrestal bývalého pražského policistu Radima Lapáčka zákazem práce u policie a podmíněným trestem 2,5 roku s pětiletou zkušební dobou. Lapáček podle obžaloby pomáhal s vydíráním podnikatele z Pardubicka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bogus

25. 5. 2009 15:11
Majáky

Vim, že to je mimo, ale jak je to s oranžovejma a modrejma majákama? nemají modré právo vozit jenom cajti, sanitky , hasiči, mp, a ochranky papalášů? a oranžový jakákoli technika? nebo je i nějaká vyjímka?Nevíte někdo? Snažili se mě předjet plynaři s modrejma majákama...a byl sem na rozpacích... díky za vysvětlení

0 0
možnosti

Ahasver

25. 5. 2009 16:11
Re: Majáky

Těch modrejch je mnohem víc, zrovna plynaři je určitě mají taky právem. Dál je mají kromě těch co píšeš ještě převozní sanitky, veterinární sanitky, horská služba, vězeňská služba, celníci, důlní záchranáři, nehodovky dopravních podniků, plavební správa, armáda.... Pro výjimky není moc prostor, všechna auta s modrými majáky jsou vyjmenovaná buď v silničním zákoně nebo ve vyhlášce 110/2001 Sb.

Oranžový může být na čemkoli co na silnici překáží, ale zas naopak nemá co dělat rozsvícený třeba na odtahovce mp když nenakládá nebo neskládá. Ideálně by měl být maják zapsaný v TP jako zvláštní výbava, oranžový se ale dá snadno pořídit homologovaný na magnetu. Hodí se i třeba na tahání na laně, rozhodně víc než varovky nebo trojúhelník za oknem.

0 0
možnosti

ChorcheCh

25. 5. 2009 13:45
Hmm

Měli ho zavřít a odebrat rentu.

0 0
možnosti