Dvojice vraždu zřejmě plánovala

Kokory - Pravděpodobně manželský trojúhleník byl důvodem, proč musel zemřít šedesátiletý muž z Přerova. Jeho tělo našel minulý týden v kufru jeho mercedesu na poli poblíž Kokor na Přerovsku zemědělec, jenž náhodou projížděl kolem. Vyšetřovatel z vraždy už obvinil třiatřicetiletého muže z Hranic a děvětatřicetiletou ženu, která zavražděného muže znala téměř dvacet let a měla s ním dvě děti.

Obviněným nyní hrozí až patnáct let vězení. Vyšetřovatel navrhl, aby soud oba poslal do vazby.

Policie je přesvědčena o tom, že obviněný muž a žena si vraždu předem naplánovali. Podle policie odjeli do Staré Vsi na Přerovsku, kde zavražděný choval koně.

Zabili muže, když spal
"Když zjistili, že spí na pohovce, muž vzal dřevěné toporo a několika ranami do hlavy ho usmrtil. Poté tělo naložili do mercedesu a odvezli na místo, kde bylo auto později nalezeno. Pak odjeli zpět do Staré Vsi a snažili se uklidit krevní stopy," popsala případ mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Rolník našel
mrtvolu v kufru

Motivem byly pravděpodobně dlouhodobé rozpory a osobní vztahy. "Zřejmě to bylo něco ve stylu manželského trojúhelníku," dodal jeden z vyšetřovatelů.

Zavražděný muž byl nezvěstný od konce října, jeho zmizení policistům oznámila jeho sedmapadesátiletá družka. Podezřelé pachatele kriminalisté zatkli ve čtvrtek večer pět dní poté, co se v mercedesu poblíž Kokor našlo tělo.

Vyšetřovatel případu, uvedl, že podezřelá žena měla blízký vztah se spoluobviněným mužem.

Další vražda zatím nevyřešena
V případě další vraždy, která se tento týden stala na střední Moravě, zatím policie pachatele nemá. Ve středu náhodný kolemjdoucí objevil mrtvolu neznámého muže poblíž obce Bedihošť na Prostějovsku.

Muž byl bez šatů a dokladů a měl pět bodných ran v hrudníku. "Kriminalisté zatím stále pátrají po totožnosti tohoto muže a prověřují všechny pohřešované," uvedla mluvčí jihomoravské policie Dagmar Bartoníková.

,

Video