Radek Duda (vpravo) přišel na karlovarský magistrát v doprovodu právníka.

Radek Duda (vpravo) přišel na karlovarský magistrát v doprovodu právníka. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Hokejista Duda vysvětloval úředníkům zbití chodce, před novináři prchl

  • 127
V doprovodu právníka dorazil dnes hokejista Radek Duda na karlovarský magistrát, aby tady vysvětloval lednový incident, při kterém napadl důchodce na přechodu pro chodce. Před novináři se snažil uprchnout bočním vchodem.

"K případu se nebudu vyjadřovat," procedil Radek Duda pouze mezi zuby.

Dvaatřicetiletý Duda měl s důchodcem Josefem H. konflikt v lednu poté, co ho málem srazil na přechodu pro chodce. Senior mu při tom rukou zavadil o jeho luxusní BMW. (více čtěte zde)

Napadený muž popsal, že ho řidič zmlátil. Utrpěl šok a zranění v obličeji, které mu ošetřili v nemocnici. Dudu se policii podařilo vypátrat podle značky auta, které si zapamatovali svědci.

Radek Duda prchá před novináři z karlovarského magistrátu.

K přestupkové komisi na karlovarský magistrát dorazil i napadený Josef H.

"Stále mám bolesti," uvedl Josef H., který přišel ke stejné přestupkové komisi, aby popsal, jak se celá událost odehrála. "Všechno nechám na úřednících a soudci. Sám nic řešit nebudu," řekl.

Úředníci odboru dopravy karlovarského magistrátu teď rozhodnou, jakou hokejista dostane pokutu a kolik bodů mu přičtou. Hrozí mu sankce dva a půl až pět tisíc korun a tři trestné body.

Kauzu Duda šetří i policie. V týdnu navrhla, aby šel hokejista za potyčku s chodcem před soud. "Případ je kvalifikovaný jako trestný čin výtržnictví," informoval státní zástupce Jan Svatoš.

Ten dnes podal obžalobu k Okresnímu soudu v Karlových Varech. Kdy soudce nařídí první jednání, není zatím jasné. Hokejistovi Dudovi hrozí podle zákona až dva roky ve vězení.


Video