Podle policistů mladík kamarádku po vraždě rozsekal sekerou na několik kusů.

Podle policistů mladík kamarádku po vraždě rozsekal sekerou na několik kusů. | foto: Radek Cihla, MF DNES

Držel se vzadu. A pak vraždil

  • 28
Skládal hudbu na počítači, zabýval se grafikou, rád hrál šachy. Vždy se držel spíše vzadu, nebylo o něm příliš slyšet. Většina obyvatel Malých Číčovic si proto nedovede představit, že jejich soused, 19letý Tomáš B., mohl tak hrůzným způsobem zavraždit svou kamarádku Terezu.

Podle policistů dívku po vraždě rozsekal sekerou na několik kusů. V pondělí policie objevila její hlavu a tělo, v neděli ruku. - více zde

"Nebyl to žádný výtržník, patřil spíš k těm zakřiknutějším. Oba jeho rodiče jsou geodeti a jejich rodinu bych určitě neoznačil za problémovou," řekl v úterý číčovický starosta Jaromír Holiš.

Podobně o Tomášovi, který se má navíc stát brzy otcem, mluví i jeho spolužáci ze střední školy v nedalekých Středoklukách, kde mladík navštěvoval třetí ročník. "Byl slušný a docela inteligentní. Párkrát jsem si s ním zahrál šachy a docela mě vymetl," vzpomněl si jeden z Tomášových bývalých spolužáků.

Na stejnou školu chodila i mladíkova oběť. S ní se však Tomáš znal především z místa bydliště. V Číčovicích se setkávali ve stejné partě, nic důvěrnějšího však spolu neměli.

Kriminalisté si jsou jistí, že vrahem 16leté Terezy je právě Tomáš B. Už v pondělí se jim přiznal, a navíc popsal, kam schoval části dívčího těla. "Motiv stále neznáme. Vypovídá neurčitě," řekl Michal Murín, šéf oddělení násilné kriminalistiky středočeské policie.

Jedna z policejních verzí počítá s tím, že mladík mohl být během činu pod vlivem drog. Někteří jeho známí potvrdili, že občas bral pervitin. Pokud to však nepotvrdí sám, policie to nemá šanci zjistit.

"Zjistíme, zda drogy bral někdy v minulosti. Jestli si je ale vzal i v den vraždy, už vypátrat nepůjde," dodal Murín. Kriminalisté zatím také stoprocentně netuší, jestli mladík dívku před vraždou neznásilnil.


Video