Na dálnici D35 na Olomoucku narazily osobní auto a kamion do odstavené cisterny...

Na dálnici D35 na Olomoucku narazily osobní auto a kamion do odstavené cisterny (23. října 2017). | foto: HZS Olomouckého kraje

Do cisterny s plynem narazil kamion a auto, D35 na Olomoucku stála

  • 3
Nehoda osobního a nákladního auta, které narazily do odstavené cisterny s LPG, uzavřela v pondělí brzy ráno dálnici D35 na 280. kilometru ve směru na Olomouc. Zraněn byl jeden člověk. Doprava byla odkloněna na sjezdu u Kocourovce, informovala policie Olomouckého kraje. Provoz byl obnoven po 17. hodině.

Nehoda se stala u obce Přáslavice na Olomoucku. „Cisterna z nejasných důvodů vyjela mimo vozovku, narazila do svodidel a převrátila se na bok. Převážela náklad 22 000 litrů plynu,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na místě se podle ČTK tvořily několikakilometrové kolony. Hasiči původně odhadovali, že dálnice bude uzavřena celé dopoledne, odklizení nakonec trvalo déle. Provoz byl obnoven až po páté hodině odpolední.

Doprava byla ve směru z Ostravy do Olomouce odkloněna na starou silnici. „Odklon dopravy je prováděn na exitu 289,5 km, a to ve směru na Velký Újezd - Daskabát - Kocourovec - Přáslavice (po staré cestě) na Olomouc. Protisměrný jízdní pruh, směr Olomouc - Ostrava, je průjezdný,“ doplnila Urbánková.

Řidiče kamionů podle ní mohou pokračovat po I/35, po příjezdu na křižovatku v Hodolanech odbočit směrem doleva, na ulici Přerovskou, kde mohou, po průjezdu kruhovým objezdem (směrem na Přerov), najet na dálnici D35 (obchvat Olomouce) a dále jet směrem na Brno.

Cisterna podle mluvčí krajských hasičů Vladimíry Hacsikové při nehodě nebyla poškozena a neunikal z ní žádný plyn. Odtah vozidel se však protahuje, hasiči hledají nejbezpečnější způsob, jak cisternu vyprostit. 

„Po konzultaci s pracovníky firmy, která se specializuje na přečerpávání plynu, se nakonec nebude na místě nehody LPG z havarované cisterny přečerpávat. Dva jeřáby cisternu vyzvednou a plnou ji položí na podvalník, který ji převeze na původní místo určení,“ uvedla ve 13:59 Hacsiková.

„Řidiči projíždějící okolo místa nehody v opačném směru, tedy z Olomouce na Ostravu, musí počítat s tím, že po dobu manipulace s cisternou bude z důvodu bezpečnosti uzavřen i tento směr dálnice,“ doplnila.


Video