Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Dodávka se na D1 převrátila přes střechu, blokovala provoz ve směru na Brno

  • 1
Provoz na dálnici D1 u Domašova blokovala odpoledne ve směru na Brno havárie dodávky. Přetočila se přes střechu a zůstala ležet na boku přes dva jízdní pruhy. Při kolizi se zranilo pět lidí, z toho jeden těžce. Provoz byl dvě hodiny zastaven, vytvořila se asi pětikilometrová kolona.

Nehoda se stala kolem půl čtvrté na 175. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. „Zranilo se při ní pět lidí, z toho jeden těžce,“ uvedla mluvčí krajské policie Štěpánka Komárová.

Těžce zraněného pasažéra přepravili záchranáři do Fakultní nemocnice v Brně vrtulníkem. „Měl těžká mnohočetná zranění,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Hedvika Kropáčková.

V místě zasahovaly i dvě pozemní posádky bez lékaře, které odvezly do nemocnice čtyři lehce zraněné lidi včetně jednoho dítěte školního věku.

Dodávka se přetočila přes střechu a zablokovala oba jízdní pruhy, takže se za ní vytvořila asi pětikilometrová kolona. Po zhruba dvou hodinách se podařilo obnovit provoz jedním jízdní pruhem.

Přibližné místo havárie dodávky.

Přibližné místo havárie dodávky.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video