Nehoda europoslance Ransdorfa

Nehoda europoslance Ransdorfa | foto: Radek Cihla, MAFRA

Dívku, již srazil europoslanec Ransdorf, propustili z nemocnice

  • 38
Lékaři střešovické nemocnice propustili do domácího ošetřování osmnáctiletou dívku, kterou včera večer srazil na přechodu pro chodce europoslanec Miloslav Ransdorf. Potvrdila to mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Vyšetřování nehody z Karlovarské ulice nadále pokračuje.

"Musíme oba vyslechnout, počkat na závěry lékařské zprávy a pravděpodobně bude nutné také vyhotovit znalecký posudek," vysvětlila iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Miloslav Ransdorf je v současné době v Německu. Včera uvedl, že místo nehody je nepřehledné a v hustém dešti dívku neviděl. - čtěte Europoslanec Ransdorf srazil autem osmnáctiletou dívku

"Byla špatná viditelnost a já měl za to, že ten přechod je nefunkční, dělalo to takový dojem. A mám pocit, že i ta dívka vypovídala, že mě vůbec nezaregistrovala, " zopakoval dnes.

Ransdorf nyní zvažuje, že už nebude řídit. ""Minimalizuji kontakt s volantem, protože z té nehody jsem opravdu v šoku. Vždyť ta dívka je hrozně mladá, má teprve osmnáct let a celý život před sebou. Už teď mě na pracovní cesty vozí asistenti. Jenže toto byla soukromá cesta, v neděli jsem jel mimo Prahu za svou starou matkou, takže jsem řídil sám," řekl MF DNES Miloslav Ransdorf.

Do čtvrtka zůstává v zahraničí. Poté se hodlá zeptat policie, jaké budou následovat další kroky.

,

Video