Dívka skončila po útoku psů v nemocnici

  • 136
Dva psi, ovčák a dobrman, napadli v sobotu večer v Praze 9 osmiletou dívku. Záchranka ji odvezla do nemocnice Na Bulovce, kde ji ještě v noci operovali. Teď je její stav stabilizovaný, potvrdil ošetřující lékař. Žena, která dívku hlídala, byla pod vlivem alkoholu.

Vše se odehrálo v areálu výkupny sběrných surovin v ulici Na Obrátce asi v půl sedmé večer.

V tu dobu dívku hlídala dvaačtyřicetiletá přítelkyně její matky.

Dítě se v nestřeženém okamžiku dostalo do výkupny a právě tam je psi napadli. Křik přivolal ženu, jež děvče hlídla, ovšem psi zaútočili i na ní.

Oběma nakonec pomohl mladík, který zrovna přijel v dodávce. Psy rozehnal a zavolal záchranku. Ta dívku odvezla do nemocnice Na Bulovce. "Holčička měla tržné rány po celém těle," řekla iDNES mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Ženu, která se měla o děvče starat, pak chtěli vyslechnout policisté. Ale zjistili, že je opilá a výslechu neschopná. Případ zatím prošetřují jako přestupek proti občanskému soužití

"Další informace zatím nemáme, případ je v šetření. Ani vám nemohu říct, co se stalo s těmi psy," řekla iDNES mluvčí pražské policie Daniela Razímová.

Napadená dívka leží na jednotce intenzívní péče v nemocnici Na Bulovce. Má hluboké tržné rány na hlavě a pravém lýtku. "Ještě v noci jsme ji operovali. Teď je stabilizovaná, při vědomí, spolupracuje," řekl iDNES její ošetřující lékař Karel Harvánek. "Ještě hrozí rozvinutí infekce," doplnil.


Video