Řidiči, který sraženému chlapci neposkytl žádnou pomoc a od nehody ujel, hrozí až pět let vězení (ilustrační snímek).

Řidiči, který sraženému chlapci neposkytl žádnou pomoc a od nehody ujel, hrozí až pět let vězení (ilustrační snímek). | foto: Petr Novotný, MF DNES

Dítě letělo po srážce s autem jedenáct metrů vzduchem. Řidič uniká

  • 56
Téměř bez zranění vyvázl pětiletý chlapec, kterého ve středu ráno na přechodu pro chodce u základní školy v Železnici na Jičínsku srazil dosud neznámý řidič světle modrého citroënu. Lékař označil chlapcovy odřeniny a otřes mozku téměř za zázrak. Chlapce totiž náraz odmrštil jedenáct metrů daleko.

"Museli při něm stát všichni svatí. Je samozřejmě odřený a má otřes mozku, ale to je při takové nehodě téměř zázrak," konstatoval ve čtvrtek náměstek ředitele Fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl.

Chlapec zůstává i přes svá relativně lehká zranění v péči lékařů na dětské klinice fakultní nemocnice. "Ještě dva nebo tři dny si ho u nás necháme, protože nějaké komplikace nelze při podobných úrazech nikdy vyloučit. Ale vypadá to velice dobře," dodal Tušl.

Policie pátrá po řidiči, který chlapce srazil a z místa nehody ujel, zatím stále bezvýsledně.

"Podařilo se nám upřesnit, že chlapce pravděpodobně srazil Citroën C4 Picasso světle modré barvy. Pokud někdo z řidičů takový vůz ve středu ráno mezi 7:15 a 7:45 na trase mezi Železnicí a Jičínem zahlédl, svým svědectvím by nám velmi pomohl," uvedla jičínská policejní mluvčí Hana Klečalová.

Viníkovi nehody hrozí za ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci až pět let vězení.


Video