Sexuální deviant Roman Fron podle policie na útěku z léčebny znásilnil dvacetiletou dívku.

Sexuální deviant Roman Fron podle policie na útěku z léčebny znásilnil dvacetiletou dívku. | foto: Policie ČR

Deviant z Kosmonos spáchal ve vězení sebevraždu

  • 51
V pankrácké věznici spáchal sebevraždu devětadvacetiletý sexuální deviant Roman Fron. V září utekl z psychiatrické léčebny v Kosmonosech na Mladoboleslavsku. Na útěku podle policie znásilnil dvacetiletou dívku. Policisté ho dopadli necelý týden po útěku a soud ho poslal do vazby.

"Při kontrole cel na vazebním oddělení zjistil dozorce v 6:38, že devětadvacetiletý obviněný F. R. v cele spáchal sebevraždu," uvedla mluvčí pankrácké věznice Jana Jodlová. Dozorce podle ní přivolal další kolegy a lékaře.

"Oživovací pokusy však byly marné a lékař mohl jen konstatovat smrt," podotkla mluvčí, aniž by upřesnila způsob, jakým muž zemřel. "Celá věc je zatím v šetření, nařízena bude soudní pitva," doplnila Jodlová.

Cela byla podle ní do příjezdu vyšetřovatelů zajištěna a následně důkladně prohledána. Dopis na rozloučenou se nenašel. Na to, zda byl obviněný v cele sám, nemohla odpovědět.

Ředitel věznice Jaroslav Grubber odmítl případ jakkoliv komentovat. ČTK ale potvrdil, že ráno spáchal jeden muž sebevraždu uškrcením. Použil roztrhanou látku z prostěradla. Případ vyšetřuje policie a odbor kontroly pankrácké věznice.

Ve vazbě skončil kvůli znásilnění
Fron, který měl žloutenku typu C, utekl začátkem září s dalšími dvěma pacienty z léčebny v Kosmonosích. Muži na uzavřeném oddělení přeřezali a ohnuli mříže na okně ložnice v prvním patře. - více zde

Necelý týden po útěku ho policie zatkla na tramvajové zastávce na Sofijském náměstí v Praze. Policisty přivedlo na stopu oznámení o znásilnění. Dvacetiletá žena násilníka podrobně popsala a popis se nápadně podobal hledanému Romanu Fronovi.

Žena vypověděla, že ji zatáhl do dvanáctého patra domu v Modřanech a tam ji znásilnil, přestože se bránila. - více zde

Vyšetřovatel obvinil Frona ze znásilnění a z maření úředního rozhodnutí.

,

Video