Útočníci rozbili skleněnou výplň vstupních dveří a vnikli do vestibulu hotelu, jejich tlaku se ale podařilo odolat

Útočníci rozbili skleněnou výplň vstupních dveří a vnikli do vestibulu hotelu, jejich tlaku se ale podařilo odolat | foto: www.hotelbobik.cz

Desítky policistů bránily před útočníky volarskou diskotéku Bobík

  • 187
Návštěvníci diskotéky hotelu Bobík ve Volarech na Prachaticku zažili rušný večer. Může za to potyčka, při které se vážně zranil jeden z aktérů, načež mu přišla na pomoc třicítka známých, kteří se snažili dostat násilím dovnitř. Jejich útok muselo odrážet několik policejních jednotek.

Policisté vyrazili k volarské diskotéce v sobotu krátce před půl jedenáctou večer. Podle jejich mluvčího Jaroslava Berana se tam srotilo přibližně třicet lidí romské národnosti a dobývali se do podniku.

"Podnětem bylo zranění jednoho jejich druha při potyčce, jejíž důvody nejsou dosud známy. Skupina se snažila dostat ke zraněnému, který zůstal ve vestibulu. Provozovatelé hotel z obavy před ničením zamkli a vstupu útočící skupině bránili," sdělil mluvčí.

K Bobíku postupně dorazilo čtyřicet policistů včetně zásahové jednotky. Útočníci rozbili skleněnou výplň vstupních dveří a vnikli do vestibulu. Jejich tlaku se ale podařilo dolat. "Následně byli policisty vytlačeni zpět na náměstí a postupně rozptýleni mimo náměstí," dodal mluvčí. Při potyčce se údajně i střílelo, uvedla ČTK.

Zranění šestatřicetiletého muže z diskotéky bylo vážné, záchranka ho odvezla do prachatické nemocnice. Následující strkanici odnesli další tři lidé lehkým zraněním.

Na zásah se připravovali i hasiči - jeden z útočníků dobývající se do hotelu rozlil u vchodu benzín a hrozilo vzplanutí.

Policisté případ dokumentují a zatím hovoří o trestných činech ublížení na zdraví a výtržnictví. Prověřují také, jestli to nebyl útok s rasovým podtextem.


Video