Nehoda kamionu u Humpolce | foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Dálnici osm hodin blokoval převrácený kamion

  • 34
Nehoda kamionu v noci zastavila provoz na D1 poblíž Humpolce. Na 92. kilometru prorazil svodidla a převrátil se. Řidiči se nic nestalo, náklaďák ale zcela zatarasil směr na Brno a částečně i na Prahu. Policisté budou zhruba do jedenácté hodiny odklánět auta přes Pelhřimov.

Nehoda se stala kolem tři čtvrtě na čtyři ráno.

Maďarský kamion s nákladem nádob s pracím prostředkem jel od Brna. Na 92. kilometru řidič ztratil kontrolu nad vozidlem. "Prorazil svodidla a převrátil se na bok," popsal iDNES.cz operační důstojník dálniční policie v Bernarticích.

Nikomu se nic nestalo. Náklaďák zůstal ležet napříč směrem do Brna, který zcela zablokoval, vysypaný náklad navíc zasahoval i do opačné poloviny dálnice, kde se tak dlouho dalo jezdit jen odstavným pruhem.

"Z nádrže uniklo asi 400 až 500 litrů nafty, kterou hasiči z Humpolce zlikvidovali pomocí sorbentu," sdělil iDNES.cz hasič z dispečinku kraje Vysočina. Z korby vypadly krabice a láhve s persilem. Na místo proto přijel pracovník odboru životního prostředí.

Odklízení následků nehody se protáhlo. Před desátou dopoledne kamion stál na kolech, zbývalo ho odtáhnout a odklidit zbytky nákladu. To se stalo do poledne, kdy byla dálnice částečně zprůjezdněna.

Vzhledem ke slabšímu rannímu provozu nezpůsobila nehoda větší komplikace.


Video