Podle policie muž zneužil dvě děti. Ilustrační foto.

Podle policie muž zneužil dvě děti. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

ČT: Propuštěný násilník údajně opět zneužil dítě

  • 12
Státní zástupce propustil na svobodu muže, kterého policie obvinila ze zneužití čtrnáctiletého chlapce. Muž však po svém propuštěním podle policie přepadl a zneužil další dítě. O případu informovala Česká televize.

Podle ČT muž chlapce v Broumově oloupil, pak ho přivázal ke stromu a pohlavně zneužil. Policisté údajného pachatele dopadli.

"Okamžitě jsme dávali návrh na vazbu a hned jsme to zanesli na státní zastupitelství, protože jsme měli obavu z toho, že by mohl pokračovat v trestné činnosti, případně se ukrýt a vyhýbat se trestu," řekl ČT ředitel náchodské policie Pavel Křivka.

Státní zástupce Poledna však policii nevyhověl a druhý den násilníka, který prý ničil i celu předběžného zadržení, pustil na svobodu. Po devíti dnech na svobodě prý zneužil třináctileté dítě. Teprve poté skončil ve vazbě, uvedla ČT.

"Důvody vazby nebyly dány, protože za tu trestnou činnost, pro kterou bylo zahájeno trestní stíhání, do té doby nebyl obviněný projednáván ani odsouzen," řekl ČT Poledna.
 
Policie byla podle Křivky rozhodnutím rozčarována. Čin obviněného považovala za velmi závažný. "Domnívali jsme se, že vazba bude na místě," řekl ČT Křivka. 

"Je to typ trestné činnosti, kdy přichází v úvahu uvalení vazby, zcela jednoznačně. Existují zde důvody opakování, čili recidivy trestné činnosti," řekl ČT místopředseda Krajského soudu v Hradci Králové Miroslav Veselský.

Poledna však televizi řekl, že neměl důvod se obávat, že podezřelý svůj čin zopakuje.

,

Video