Metro se zastavilo po pádu člověka do kolejiště. Ilustrační foto

Metro se zastavilo po pádu člověka do kolejiště. Ilustrační foto | foto: Martin Štěrba

Člověk v kolejišti zastavil pražské metro

  • 69
Ve stanici metra Kobylisy spadl cestující do kolejiště. "Muž spadl vlastním zaviněním. Pravděpodobně se mu udělalo špatně a zavrávoral. Sanitka ho odvezla s lehkým zraněním," sdělila policejní mluvčí Iva Knolová. Nehoda v ranní špičce na hodinu omezila provoz na trase C.

"Cestující spadl do kolejiště ve stanici Kobylisy směrem do centra v 8:38," řekl iDNES pracovník dispečinku pražské MHD.

"Záchranáři nejprve vyprostili devětapadesátiletého muže zpod vagónu vlaku. Pak jej ošetřili a s tržnou ránou hlavy a frakturou lebky převezli na ortopedii nemocnice Na Bulovce," upřesnila mluvčí pražské záchranné služby Simona Cigánková.

Podle dispečera byla na trase mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Kobylisy zavedena náhradní autobusová doprava. Metro začalo znovu jezdit v 9:33.

Problémy byly i na jiných stanicích na trase C. "Na I. P. Pavlova stojí v obou směrech soupravy metra už alespoň deset minut," telefonoval jeden ze čtenářů iDNES v 8:49.

Podobná událost se stala ve stejné stanici už včera. Asi čtyřicetiletá žena spadla pod přijíždějící soupravu metra, když jí podklouzla noha. Naštěstí vyvázla bez zranění.

Berle zastavila metro

Vlaky metra na trase B zastavila drobná nehoda. Do kolejiště ve stanici Náměstí Republiky spadla starší ženě berle. "Nic to nebylo. Pracovníci metra pro ni hned doběhli. Vlaky stály osm minut, od 15:41 do 15:49," řekl iDNES dispečer pražského Dopravního podniku.

Témata: Holešovice, Vlak

Video