Chodec uvízl pod koly tramvaje

  • 6
Plzeň - V centru Plzně uvízl pod koly tramvaje chodec. Když přelézal kabelovou spojku mezi dvěma vozy soupravy, tramvaj se rozjela. Třicetiletý muž byl vážně zraněn. V nemocnici bojuje o život. Podle hasičů, kteří zraněného vyprošťovali, byl muž silně opilý.

"Chtěl proskočit mezi vozy. Tramvaj se ale rozjela a přimáčkla ho k silnici. Řidič soupravy ho v žádném případě nemohl vidět, je to podle mě jednoznačně vina chodce," uvedl přímo na místě nehody zaměstnanec plzeňských městských dopravních podniků Jan Mertl.

Střet s pětatřicetitunovou tramvají odnesl muž těžkým poraněním hlavy a trupu. "Zůstal zaklíněný od pasu nahoru pod pravým kolem druhého vozu," popsal velitel zasahujících hasičů Miroslav Moule.

Hasiči ho vyprostili pomocí speciálního nafukovacího polštáře, kterým nadzdvihli tramvaj.

Podle zaměstnance dopravních podniků se případy, kdy chodci prolézají mezi tramvajemi, občas stávají. "Je to od lidí maximálně nezodpovědé," upozornil Mertl.

V centru Plzně uvízl pod koly tramvaje chodec. Když přelézal kabelovou spojku mezi dvěma vozy soupravy, tramvaj se rozjela. Třicetiletý muž utrpěl vážná zranění. 14. února 2003


Video