HIV pozitivního mladíka zatkla cizinecká policie. Ilustrační foto

HIV pozitivního mladíka zatkla cizinecká policie. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Chodce v Praze oloupil narkoman s injekcí místo zbraně

  • 109
Jednadvacetiletý narkoman ohrožoval ve středu večer v centru Prahy nakaženou injekční stříkačkou kolemjdoucího muže a vynutil si na něm peníze. Mladíka českého původu, který je HIV pozitivní a má žloutenku typu B, zatkla cizinecká policie.

"Chytili jsme ho těsně po činu na pravé straně Václavského náměstí," řekl iDNES.cz velitel zásahu Jiří Kopečný. "Podle toho, jak se choval, měl zřejmě abstinenční příznaky. Potřeboval dávku, to byl motiv."

Policisté ho podezírají z loupeže a ohrožování nakažlivou chorobou. Incident zaznamenala hlídka cizinecké policie při kontrolní akci zaměřené na trestnou činnost cizinců.

Na policejní stanici skončil v souvislosti s drogami ještě jeden Čech, který měl u sebe několik balíčků marihuany. "Ten byl po výslechu propuštěn, protože množství nebylo tak velké," doplnil Kopečný.

Na akci se podílelo 41 policistů, zkontrolovali 46 lidí. Příslušníci cizinecké policie, kteří při zásahu spolupracovali s pořádkovou službou a detektivy, odhalili i čtyři cizince bez dokladů.

Patnáctiletého Slováka, který přijel téhož dne ze Žiliny, předali do záchytného zařízení pro mladistvé. U dvou Uzbeků policie prověřuje, zda mají povolení k pobytu. Itala po prověření totožnosti propustila.

,

Video