Počet nalezených bot je tak velký, že je bude celní správa odvážet několik dní. Ilustrační foto

Počet nalezených bot je tak velký, že je bude celní správa odvážet několik dní. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Celníci zadrželi padělky bot za stovky milionů

  • 25
Pražští celníci odhalili největší zásilku padělků ukrytou na jednom místě. Zadrželi statisíce nepravých párů bot světových značek. Jejich cenu odhadují na stovky milionů korun. Při vyšetřování případu už zadrželi jednoho podezřelého.

"Jedná se o největší nález padělků, který se nám kdy podařilo zadržet na jednom místě," řekl iDNES mluvčí pražské celní správy Zdeněk Málek. Podle něj šlo hlavně o napodobeniny značek Adidas, Puma nebo Nike.

Počet nalezených bot je tak velký, že je bude celní správa ze skladu odvážet několik dní. "Až teprve pak se dá určit, jaká je jejich hodnota. Ale už teď si troufám odhadnout, že jde o stovky milionů korun," upřesnil Málek.

Už v neděli se celníkům podařilo zadržet dodávku, která převážela 360 kusů padělaného zboží. V souvislosti s tím zatkli i muže vietnamské národnosti. Na základě povolení k prohlídce se pak dostali do skladu vietnamských obchodníků v Praze 4.

"Ten sklad má plochu přes šest set metrů čtverečních. Krabice s botami, kterými byl celý zaplněn, sahaly až do výšky šesti metrů," popsal Málek.


Video