Nehoda. Ilustrační foto.

Nehoda. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Čelní střet aut si vyžádal život a tři zraněné, zkolabovala i svědkyně

  • 5
Jeden člověk zemřel a další tři byli zraněni při čelní srážce dvou aut na rychlostní silnici R4 na Příbramsku. V nemocnici skončila také svědkyně nehody. "Nebyla zraněná, ale projevily se u ní příznaky akutní stresové reakce," vysvětlila Jana Šeblová ze středočeské záchranky.

Nehoda se stala kolem deváté hodiny ranní na rychlostní silnici R4 u odbočky na Obořiště. "Renault, který jel od Prahy, z dosud nezjištěných vjel do protisměru, kde se střetl s citroenem, ve kterém cestovali tři lidé," sdělila příbramská policejní mluvčí Lenka Pavlová.

Auto se dostalo do protisměru v místě, kde jsou přerušená svodidla, upřesnila mluvčí. Asi čtyřicetiletý řidič renaultu ještě před příjezdem záchranářů zemřel. "Na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost," naznačila jednu z vyšetřovacích verzí policistka.

Všichni tři lidé ve druhém voze utrpěli zranění. Těžce zraněného pacienta vrtulník transportoval na traumacentrum do Fakultní nemocnice Motol, další zraněná pacientka se zlomeninami končetin a podezřením na vnitřní poranění byla převezena do Fakultní nemocnice Na Bulovce.

Zhruba dvacetileté žena skončila na chirurgické ambulanci v Příbrami. "Svědkyně dopravní nehody byla transportována na interní ambulanci Příbram," doplnila lékařka Jana Šeblová.

Na místě zasahovaly dvě lékařské posádky z Příbrami, dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci z Dobříše a záchranná služba Asociace samaritánů České republiky z Mníšku pod Brdy.


Video