Myslel jsem si, že je žena mrtvá. Měla zakrvácený celý obličej i hlavu, popisoval oběť svědek. Ilustrační foto.

Myslel jsem si, že je žena mrtvá. Měla zakrvácený celý obličej i hlavu, popisoval oběť svědek. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Bylo to jako špatný sen, líčí muž, který našel barmanku s proraženou lebkou

  • 4
Měl to být klidný páteční večer s kolegy při chystání dětského letního tábora na venkovní zahrádce v porubském zábavním centru Zuzana. Z plánovaného příjemného začátku víkendu se však pro Jiřího Doležala stal "špatný sen". Když si totiž šel koupit cigarety, našel za barovým pultem ležet zakrvácenou servírku.

"Seděli jsme na letní zahrádce a probírali letní tábor. Bylo zde rušno. Lidé seděli na zahrádce, uvnitř hráli kuželky, bowling. Objednali jsme si večeři a já si odskočil koupit cigarety. Šel jsem za obsluhou baru, aby mi odblokovali automat na cigarety, který je na chodbě. Když jsem však otevřel dveře do baru, uviděl jsem za barovým pultem ležet zakrvácenou servírku. Myslel jsem si, že je žena mrtvá. Měla zakrvácený celý obličej i hlavu. Okamžitě jsem běžel pro pomoc do restaurace za číšníky," popisoval událost čtyřiačtyřicetiletý muž s tím, že během chvíle dorazili záchranáři i policie.

lupiče dopadli za dva dny

Policie z loupeže obvinila 26letého muže z Ostravska

"Nastal děsný frmol. Policista mi sdělil, abych se nevzdaloval. Opakovaně mě vyslýchali, vždy někdo jiný. Z reakcí policistů jsem pochopil, že ženu někdo přepadl a ukradl jí peníze," vzpomínal na páteční večer Doležal.
 
Uvedl, že následně policie uzavřela průchod, kterým se do baru dá vejít z ulice, začali kontrolovat hosty zábavního centra a zásahová jednotka se vydala pátrat po okolí.

"Asi kolem 22. hodiny mě policisté odvedli na místní služebnu Policie České republiky, kde mě čekal další, v ten večer již poslední, ale nejdelší výslech. Domů jsem se dostal až kolem půlnoci. Připadal jsem si jako ve špatném snu, ze kterého jsem se chtěl hned probudit. V životě jsem viděl jen pár rvaček a jako dvanáctiletý jsem pomáhal kamarádovi, který spadl do mlátičky, když jsme prolézali zbořeniště. Měl tehdy otevřenou zlomeninu nohy," vzpomínal muž a dodal, že nechápe, jak se něco takového může stát v podvečer za světla a ještě k tomu v plné restauraci.


Video